Functionaliteiten

VPN

Een Virtual Private Network maakt het mogelijk om door middel van een beveiligde verbinding via het internet te communiceren met een lokaal netwerk. DrayTek verdeelt VPN verbindingen in twee categorieën. 


Remote Dial-in

De verbinding wordt opgebouwd door een enkele computer of client. Deze krijgt toegang tot het lokale netwerk van de DrayTek router.LAN-to-LAN

Een LAN-to-LAN verbinding wordt opgebouwd tussen twee routers. Beide lokale netwerken worden met elkaar verbonden. Hierdoor kunnen alle computers binnen de lokale netwerken verbinding maken met het andere netwerk.


 

VPN protocollen

Er zijn verschillende vormen van VPN. DrayTek ondersteunt vier soorten VPN verbindingen, namelijk:

  • PPTP Point-to-Point Tunneling Protocol
  • IPSEC Internet Protocol Security
  • L2TP Layer Two Tunneling Protocol
  • SSL VPN Secure Socket Layer


Van deze protocollen is PPTP de snelste, doch de minst beveiligde vorm van VPN. IPSec biedt een betere beveiliging door een encryptie die continu veranderd. L2TP is, in combinatie met IPSec, de meest veilige vorm van VPN. Helaas is dit ook de reden dat het protocol moeilijk in gebruik is. Momenteel is IPSec de meest gebruikte vorm van VPN. Op de computer of client kan gebruik worden gemaakt van de Windows VPN client of van de gratis te downloaden Draytek Smart VPN client.


SSL VPN

Voor mensen die vaak onderweg zijn en graag op een eenvoudige, maar ook veilige manier het bedrijfsnetwerk willen benaderen, is SSL VPN erg handig. Hierbij hoeft geen VPN client software geïnstalleerd te worden, zodat een telewerker overal waar een computer met internet aanwezig is een beveiligde VPN tunnel naar het bedrijfsnetwerk kan opzetten. Lees meer...

 

Smart VPN client

Smart VPN client is een tool die het mogelijk maakt om een telewerker (remote Dial-in user) een IPSec VPN verbinding te laten maken met een DrayTek modem/router. Deze Smart VPN client van DrayTek is gratis te downloaden.
Download hier de Smart VPN client tool.