AP MANAGEMENT

 

Routers met AP management ondersteuning Aantal access points Access points met AP management ondersteuning
- Vigor 2133 serie 2 - VigorAP 710
- Vigor 2762 serie 2 - VigorAP 810
- Vigor 2862 serie 20 - VigorAP 902
- Vigor 2926 serie 20 - VigorAP 903
- Vigor 2952 serie 30 - VigorAP 910C
- Vigor 2960 serie 30 - VigorAP 920R
- Vigor 3900  30  


 

Case AP management

Situatie
Bedrijf X bestaat uit 50 medewerkers, beschikt over een pand met 3 verdiepingen en een bedrijfshal.

Verzoek van het bedrijf
Het bedrijf wil graag dat de medewerkers in het gehele pand en de bedrijfshal met hun laptop, tablet, smartphone of andere mobiele apparaten toegang tot het internet hebben met de zekerheid van een betrouwbare verbinding.

Oplossing
In het bedrijf wordt een Vigor 2862 voor internettoegang geplaatst, met daarop aangesloten een VigorSwitch P1092. Op deze VigorSwitch worden 6 VigorAP 903 access points aangesloten.
3 access points worden op de verschillende verdiepingen geplaatst en de overige 3 access points komen in de bedrijfshal.

Met AP management in de Vigor 2862 kunnen we voor de 6 access points in één keer een profiel aanmaken waarin de SSID’s, Pre shared key en bandbreedte geregeld kunnen worden. Vervolgens wordt er geselecteerd welke AP’s het profiel krijgen. Mocht men naderhand iets willen veranderen, dan kan dit heel eenvoudig door dit profiel aan te passen. Ook heeft het bedrijf de mogelijkheid om nog 4 andere profielen te creëren voor haar draadloze netwerk.

Benodigdheden voor deze oplossing
1x een Vigor 2862
1x een VigorSwitch P1092
6x een VigorAP 903

Voordelen
Mobiliteit
Door de DrayTek access points op de juiste locaties te installeren en ze centraal te managen, kan een optimale dekking gecreëerd worden, zodat, wanneer iemand zich verplaatst tot buiten het bereik van een access point, dit automatisch en transparant connect naar een ander access point. Met 802.1x authentication wordt dit proces nog naadlozer uitgevoerd.

Load balancing 
Elk wireless LAN netwerk heeft een maximale bandbreedte. De capaciteit van dit netwerk moet gedeeld worden met alle apparaten die dat access point en draadloze kanaal gebruiken. Hoe meer apparaten connecten en data overdragen, hoe minder de beschikbare snelheid per client wordt. DrayTek’s wireless LAN management beschikt over load balancing, waardoor de maximum capaciteit voor elk access point ingesteld kan worden. Dit kan door het aantal actieve clients of de verkeersintensiteit. Als het access point aan de maximum capaciteit zit, zal het nieuwe clients dwingen verbinding te maken met een ander access point. Daarnaast kan het access point zo ingesteld worden, dat een client verbindt naar een ander access point zodra dit access point dichterbij is en een betere performance heeft.

Traffic graph
Hiermee kunnen grafieken, die de verkeersstromen van elk access point meten en aangeven welke clients het meeste gebruikt worden, real time bekeken worden Daarnaast kunnen ook de historische activiteiten van de afgelopen periode bekeken worden. Dit maakt het eenvoudiger om knelpunten te detecteren of verkeer te reduceren of vergroten.

AP status
In het managementoverzicht ziet men in een oogopslag hoeveel clients verbonden zijn met ieder access point, de traffic doorvoer en vele andere vitale statistieken van uw draadloze netwerk. Dit geldt ook voor access points die rechtstreeks zijn aangesloten op de LAN en ook de access points die ingesteld zijn in WDS / Repeater mode (uitbreiding van uw Wireless LAN netwerk). U weet altijd wat er gaande is.

Station list
U kunt eveneens een lijst van alle clients/stations zien die verbindingen hebben en hoe hun eigen individuele gebruik eruit ziet. Dit helpt eveneens knelpunten, gebruikspatronen en WLAN-efficiëntie te bepalen.

AP maintenance
Vanuit de management interface kunt u initiëren om een back up of herstel van een configuratie van een of alle access points te maken, de firmware upgraden of rebooten.

Rogue AP detection
Het management systeem laat elk access point zien dat probeert te verbinden naar uw LAN netwerk, zodat u deze kunt vinden of kunt voorkomen dat dit gebeurt. De authenticatie mislukt uiteraard, zodat er geen LAN/WAN toegang mogelijk is.

Klik hier voor een handleiding over Access Point management.