DrayTek wireless Mesh systeem

De VigorAP 903 en VigorAP 920R serie bieden Mesh ondersteuning. Mesh zorgt ervoor dat een draadloos netwerk automatisch wireless links bouwt, herstelt en data verstuurt over het kortste/beste pad. Hierdoor is het mogelijk een snel en stabiel draadloos Mesh netwerk te creëren.

Het DrayTek wireless Mesh systeem ondersteunt maximaal 3 Hops. Daarnaast is het Mesh netwerk Self-Healing in geval van uitval van een node. De Mesh Root kan de Mesh Groep beheren en onderhouden. Er kunnen 8 access points (incl. Root) member zijn in 1 Mesh groep. Mesh nodes kunnen door de Mesh root worden voorzien van de vereiste instellingen, zodat het gehele wireless netwerk als een geheel opereert.

  

 


DrayTek app

Bij het installeren van een Mesh systeem staat het gebruiksgemak voorop. DrayTek heeft daarom een app ontwikkeld, waardoor een Mesh netwerk eenvoudig opgezet kan worden. 


Zodra de app geïnstalleerd is, kunt u de Quick Start Wizard gebruiken om de VigorAP's te installeren als access point, range extender of om een groep access points in een Mesh wireless netwerk te installeren.

Scan de QR code van het access point om deze te detecteren of stel handmatig het default SSID & password in om daarna het wireless netwerk stapsgewijs te configureren.

Zodra de installatie is voltooid, kan de status van het Mesh wireless netwerk en de wireless clients die geïnstalleerd zijn vanuit de app bekeken worden.


Download de app gratis: