Wifi 6

Het wifi gebruik is de laatste jaren enorm toegenomen. We werken steeds meer thuis, bekijken video’s en films van de hoogste kwaliteit en luisteren muziek. Dit bevindt zich allemaal online, vandaar het dataverbruik steeds groter wordt. Een sterke wifi verbinding is hierbij van essentieel belang. Wifi 6 is de nieuwste versie van wifi. In deze blog leggen wij je de voordelen uit en het verschil met de vorige versie!

Wat is wifi 6

Wifi 6 (ook wel bekend als 802.11ax) is, zoals je hierboven hebt gelezen, de nieuwste versie wifi. Deze nieuwe versie brengt verschillende verbeteringen met zich mee. Zo zorgt deze versie er niet alleen voor dat het internet stabieler, sneller en veiliger is, maar kan het ook meer gelijktijdige gebruikers van wifi voorzien. Erg handig in deze tijd wanneer we veelvuldig thuiswerken.

Verschil met de wifi 5 router

Het verschil tussen de wifi 6 router en de wifi 5 router, is dat de nieuwe router wel 3 keer zo snel is dan de wifi 5 router. Dit komt doordat de maximale snelheid van 3,5 Gbps naar 9,6 Gbps is aangepast. Normaal merk je hier niet heel veel van, maar wat wel het verschil maakt, is het aantal apparaten waarmee je deze snelheid kunt behalen. Wanneer bijvoorbeeld meerdere wifi gebruikers tegelijkertijd moeten downloaden, is de snelheid aanzienlijk hoger. Het boekt dus voornamelijk voortgang op plekken waarbij meerdere personen gebruik maken van wifi.

Wifi 6 router

Nu je weet wat het verschil is tussen beide routers gaan we dieper in op de wifi 6 router en de verschillende soorten. Er zijn namelijk drie typen routers. De single-band, dual-band en tri-band, die elk zijn eigen voordelen hebben.

Zo is het voordeel van de single-band-router dat het voordelig is. Wel moet je rekening houden met het feit dat een single-band-router slechts één signaal uitzendt. Daarom is deze router alleen geschikt voor weinig gebruikers, aangezien het netwerk anders overbelast raakt.

De dual-band router zendt gelijktijdig twee signalen uit, waardoor je samen met huisgenoten of collega’s gebruik kunt maken van het internet, zonder dat de snelheid vermindert. De router is namelijk geschikt voor meerdere apparaten tegelijkertijd.

Bekijk Wifi 6 router

Wifi 6 mesh

Overal snel internet en geen last hebben van kabels. Met een Mesh wifi netwerk staan verschillende wifi punten constant in verbinding met elkaar. Om jou te voorzien van snel internet overal in huis of op kantoor.

Aangezien bij een Mesh netwerk twee of meerdere punten met elkaar in verbinding staan, werken ze samen. Deze samenwerking zorgt voor beter draadloos internet. Door mesh wordt de belasting van je wifi netwerk verdeeld.

Wifi 6 access point

Wanneer je bereik tekortkomt en een extra wifi zender wilt plaatsen, kun je een access point aanschaffen. Het zorgt voor een extra draadloos netwerk. Hiermee zend je een draadloos signaal uit waarmee je met een tablet of laptop of een ander apparaat kunt verbinden. Het access point plaats je in een kamer waar je het beste wifi wilt ontvangen. Daarna verbind je deze met een netwerkkabel van je router.

Voordelen van nieuwe wifi 6 modellen

Zoals al eerder benoemd heeft wifi 6 een aantal voordelen. Zo is de nieuwste versie aanzienlijk sneller, veiliger en stabieler. Daarnaast kunnen er ook tegelijkertijd meerdere gebruikers gebruik maken van wifi. Naast meerdere gebruikers kunnen er ook diverse apparaten tegelijk verbinden op het internet. Ook dan blijft de verbinding stabiel.

Een ander voordeel is de verbeterde dekking. De nieuwste variant werkt op hoge als lage frequentie, wat inhoudt dat de wifi zelfs door betonnen muren of isolatie de snelle verbinding geeft die je verwacht.

Bestel bij DrayTek

Ben je op zoek naar een draadloze oplossing voor een drukbezet wifi-netwerk, dan is een ax-model uit de DrayTek Vigor serie een uitstekende keuze. Een ax-model verbetert de snelheid en netwerkefficiëntie en kan meer gelijktijdige gebruikers aan. Het bereik wordt verbeterd doordat er meer frequentiebanden zijn en kanaalsplitsing verhoogd de capaciteit.

Vragen?

Heb je vragen over onze routers of over onze andere producten? Dan kun je contact met ons opnemen via sales@draytek.nl.

Vragen? Neem contact met ons op!