Mesh wifi netwerk

Wat is Wireless Mesh wifi?

Een Mesh wifi netwerk is de eenvoudigste en snelste manier om het hele huis of kantoor te voorzien van goed wifi bereik. Maar wat houdt Mesh wifi eigenlijk in? Een Mesh wifi netwerk bestaat uit verschillende Mesh nodes (wifi punten) die zich draadloos met elkaar verbinden. Een node staat altijd in verbinding met een andere node, waardoor je beter draadloos internet creëert. Daarnaast wordt de belasting van je wifi netwerk verdeeld over de verschillende nodes, waardoor je netwerk sneller is. Je kunt het vergelijken met een netwerk dat bestaat uit meerdere wifi versterkers, maar in dit geval is het technisch veel sterker ingericht.

Mesh netwerk

Het Mesh netwerk bestaat uit een Mesh root, waarnaar de Mesh nodes kunnen verbinden. Dit access point ondersteunt beide modi, waardoor deze zowel geschikt is als het centrale punt in het Mesh netwerk, maar ook ingezet kan worden als uitbreiding op een bestaand Mesh netwerk.

Drie hops vanuit de Mesh root, 8 access points in een groep

De Mesh oplossing van DrayTek ondersteunt maximaal 8 VigorAP’s in een Mesh-groep, inclusief 1 Mesh root en tot 7 Mesh nodes. De Mesh nodes kunnen drie hops verwijderd zijn van de Mesh Root. Bekijk hieronder het overzicht.

Wireless Mesh bij routers

Heb je al een router van DrayTek? Dan kan het zijn dat je router al een onderdeel is van een Mesh netwerk, in combinatie met access points. Je kunt je router instellen als Mesh root, de achterliggende access points zijn dan Mesh nodes. De Mesh nodes nemen automatisch de instellingen van de Mesh root (de router) over. Zo kan je via je router gemakkelijk een Mesh netwerk creëren.

Wireless Mesh bij access points

De Mesh nodes in een Mesh netwerk kunnen draadloos met elkaar worden verbonden. Een Mesh netwerk zorgt ervoor dat het automatisch draadloze links bouwt, herstelt en data verstuurt over de kortste verbinding. Hierdoor is het mogelijk een snel en stabiel draadloos Mesh netwerk te creëren. Daarnaast hoef je geen bekabeling aan te sluiten op moeilijk bereikbare plekken. Ben je op zoek naar Wireless access points met Mesh ondersteuning? Dan biedt de VigorAP 903 van DrayTek hierbij ondersteuning.

Draadloos Mesh

Vaak wordt een Ethernet-uplink gebruikt om bedrade inrichtingen met elkaar te verbinden. Bij een Mesh verbinding is dit niet nodig, aangezien de access points automatisch verbinding maakt met bestaande access points. Deze wordt gebruikt als uplink (de poort die netwerken aan elkaar verbindt). Vanuit de Mesh-root (de access points met bedrade uplink) kunnen nog drie draadloze nodes worden toegevoegd. Hierdoor kan de wifi-toegang worden uitgebreid zonder kabelimplementaties.

Voordelen van een Mesh wifi netwerk

Er zijn genoeg redenen om voor een Mesh wifi netwerk van DrayTek te kiezen. Wij lichten er een aantal toe.

Eenvoudige installatie

Ten eerste is het netwerk erg eenvoudig te installeren, dit komt onder andere doordat je geen kabels aan hoeft te leggen. De systemen zijn eenvoudig te configureren en herhaling van configuratie is niet nodig. De wifi dead zone (het gebied in een ruimte dat geen sterk wifi signaal heeft), is binnen enkele minuten opgeheven!

Self-healing netwerk

Doordat het Mesh netwerk een uitstekende onderlinge verbinding heeft tussen de nodes, heeft het een optimaal zelf herstellend vermogen. Wanneer een access point niet meer goed werkt, nemen andere access points het automatisch over. Hier hoef je zelf niets voor te doen.

Gesychroniseerde instellingen en centraal management

De Mesh-groep deelt dezelfde WLAN configuratie en bouwt automatisch een roaming omgeving. Door de access points te groeperen, kan de netwerkbeheerder alle clients en apparaten vanuit één plek beheren.

Beheer het Mesh netwerk vanuit de DrayTek Wireless App

Je kunt eenvoudig het Mesh netwerk beheren vanuit de DrayTek Wireless App. Met de app kan je:

• Een Mesh-netwerk geheel nieuw instellen.
  • Alle Mesh-nodes bewaken en een overzicht krijgen van de topologie.
  • De wifi clients controleren.
  • De SSID-configuratie voor alle nodes wijzigen.
  • TR-069 instellingen toevoegen aan alle nodes.
Download App store
Download Google Play

Voeg in 3 stappen een nieuwe node toe:

1. Scan naar een access points in de buurt van de Mesh root.
  2. Bevestig een nieuwe access point om de configuratie ernaar toe te pushen.
  3. Klaar! Het nieuwe access point is klaar om van dienst te zijn.
Vragen over het product? Neem contact met ons op!

Access points met Mesh ondersteuning

DSL modellen met Mesh ondersteuning

Ethernet routers met Mesh ondersteuning