Gebruik je router als een draadloze controller voor VigorAP's

Eén management portal voor alles

Als internetgateway biedt de router een centrale verbinding met alle access points op zijn LAN. Vanaf de router kunt u controleren of een access point online is, een firmware-upgrade uitvoeren, een configuratieback-up opslaan of een herstart op afstand activeren. U hoeft niet meer in te loggen op de beheerpagina van elk apparaat.

Central AP management -1
Central AP management

Automatische provisioning van VigorAP's

Het is mogelijk vooraf een draadloos LAN-profiel op de router te maken en dit automatisch vanaf de router te pushen naar elke Vigor access point die verbinding maakt met de router. Hiermee kunt u tijd en technische middelen besparen voor het instellen van het access point wanneer er meerdere aan een netwerk moeten worden toegevoegd.

Een gecentraliseerde weergave van alle AP's

Op de status monitoring pagina van de router staat een lijst met alle Vigor access points op zijn LAN. Hierop is het IP-adres, operating channel, SSID van elke radio, aantal clients en firmware versie allemaal op één pagina te zien. Als er een access point offline is dan kan dit eenvoudig worden opgemerkt.

Central AP management -2
Central AP management

Wi-Fi client load balancing

Voorkom dat een access point overbelast raakt en zorg voor goede Wi-Fi-prestaties door een client limit of traffic limit in te stellen. Wanneer het aantal clients of de hoeveelheid verkeer van een enkele access point de drempel bereikt, zorg dan dat deze de inactieve client, de client van het zwakste signaal, loskoppelt of stopt met het accepteren van nieuwe clients.